Curriculum

Yttje Visser (1961) is, nadat zij de Hoge Hotelschool Den Haag had afgerond, diverse jaren werkzaam geweest in de Hotellerie in leidinggevende en management teamlid functies. Na deze jaren heeft zij haar leidinggevende kwaliteitsmodel dat gebruikt wordt voor het erkennen van leerbedrijven binnen de Gastvrijheidbranchefunctie ingeruild voor een adviserende rol. Zij startte in deze rol bij het SVH (Stichting Vakonderwijs Horeca destijds inclusief het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs). Binnen deze organisatie heeft zij diverse functies vervuld, zowel binnen het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs als binnen de commerciële tak, het SVH. Daarnaast heeft Yttje zich ook beziggehouden met activiteiten in het kader van de marktontwikkelingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • de ontwikkelingen van de toeristische opleidingen via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)
  • het ontwikkelen van de assistent opleidingen (niveau 1 opleidingen)

Een van de commerciële functies die Yttje hier heeft vervuld was Accountmanager Bedrijfsopleidingen. Vanaf medio 2000 is Yttje werkzaam als organisatie adviseur. Eerst bij Triam Kennismanagement te Papendrecht in de functie van Senior Adviseur Business Development en sinds 2004 als zelfstandige. Yttje heeft altijd actief aan haar eigen ontwikkeling gewerkt. Zo heeft zij een studie en diverse trainingen gevolgd, variërend van adviesvaardigheden tot productinhoudelijke trainingen als:

  •  Bedrijfskunde, richting ‘Organisatie & Strategie”.
    Afstudeeronderwerp ‘Dilemma tussen sturing en zelfsturing van klantgestuurde teams, waarbij het INK-managementmodel als  besturingsmodel wordt gebruikt’
  •  incompany auditorentraining INK
  •  Investors in People Adviseurs- en assessoren (Auditor) training
  •  Leergang ‘Praktijkgerichte Kwaliteitsverbetering in het hoger onderwijs’ gevolgd bij Business School Nederland
  •  Lean Six Sigma GreenBelt

 

Aanbevelingen:

“Yttje is een Management Consultant die de balans heeft tussen ‘harde zakelijkheid’ en ‘soft skills’. In haar rol van Advisor heb ik haar leren kennen als een gedreven professional die gaat voor een hoge kwaliteit en met wie het bovendien plezierig samenwerken is.”

“In verschillende IiP-assessments heeft Yttje laten zien dat ze een scherp inzicht heeft wat, en zo ja hoe, de bijdrage van opleidings- en ontwikkelingsactiviteiten aan bedrijfsdoelstellingen is. Dit weet ze te vertalen naar concrete en scherpe bevindingen waar een organisatie mee verder kan.”

“Yttje is een zeer gewaardeerde collega. Zij is een projectmanager met een groot hart voor de mensen in een organisatie en combineert dit met een inspirerende ‘hands-on’ mentaliteit en een goede focus op doelen en resultaten.